Röster för Aleppo

0

Alla vet nu var Aleppo ligger, alla har nu en åsikt om kriget och katastrofen som fyller luften i Syriens största stad. Vi borde alla veta var Aleppo ligger eftersom det är en stad med en lång historia, en plats som har varit viktig för handel och politik sedan många hundra år tillbaka. Aleppo är inte bara kriget.

Aleppo har tyvärr blivit synonymt med skräck och krig. Vårt samhälles misstag, det internationella samhälle vi skapar genom de politiker vi röstar fram, när deras politik möter politiken från folkvalda i andra länder.

Aleppo påminner oss om Tyskland, Polen, Holland, Serbien, Bosnien, Rwanda… Har vi inte lärt oss någonting från historien?

Malala, förkämpen för flickors rättigheter och utbildning, och den yngsta person som fått Nobels fredspris, har använt sin starka röst för Aleppo. Hon skrev på Malala Funds Facebooksida om hur de värsta delarna av historien nu upprepar sig i Syrien. Hon jämförde kriget i Syrien med folkmordet i Rwanda och drog en parallell mellan Anne Franks dagbok och Bana Alabeds Twitterkonto. Malala ber världen att agera. Nu. Och hon är inte ensam. Det är många som uttrycker sin oro och som ber världens ledare att leda världen mot fred, att agera nu och rädda livet på de som fortfarande finns kvar.

Är det någon som lyssnar?

LÄMNA ETT SVAR