Robianny Balcácer, ny ungdomsminister i Dominikanska Republiken

0

Danilo Medina, president i Dominikanska Republiken,  har nyligen gått in i sin andra mandatperiod och med det sker en del förändringar kring ministerposter. Robianny Balcácer har av presidenten blivit utsedd att ta över Jorge Minayas post som ungdomsminister. Detta är första gången Dominikanska Republiken haft en ungdomsminister som är kvinna. Balcácer är medlem i PLD, el Partido de Liberación Dominicana, och har sedan år 2006 varit kommunalråd för området Las Guáranas Duarte.

Ungdomsministern har makt att utforma ungdomspolitiken. Ungefär en femtedel av ungdomarna som bor i Dominikanska Republiken varken arbetar eller studerar som sysselsättning, enligt Världsbanken. De flesta av dessa ungdomar är kvinnor.

Balácer däremot har en examen i management och är specialiserad inom skattehantering- och förvaltning. Hon har också två magistrar inom offentlig förvaltning. Balácer har varit involverad i det sociala arbetet i sitt område i många år och säger att: “Ansvaret det innebär att vara den första kvinnan som innehar ungdomsministerposten är en utmaning, men ett åtagande som jag tar till mig ödmjukt”. Balácer uttrycker också att hon kommer arbeta för alla ungdomars bästa oavsett ras, färg, klass eller något annat.

LÄMNA ETT SVAR