Pojken som ville stoppa homofobi

0

Varje sekund händer någonting i världen, ibland något litet och ibland något stort, och ibland något litet som blir stort. Tack vore sociala medier kan många sådana tillfällen fångas och delas för att berätta om det som händer någon annanstans på planeten.

Ibland räcker det med en bild som sprids snabbt för att den sammanfattar en verklighet som många önskar skulle förändras och en vilja att göra allt som en enda individ kan för att möjliggöra förändringen.

Den 10 september år 2016 hölls demonstrationer i 120 olika städer i Mexiko mot presidentens förslag att legalisera samkönade äktenskap, enligt tidningen Republica. Hur skulle du känna dig om det hände i din stad? Vad skulle du göra? Kanske du skulle vilja stoppa dem eller prata med dem, försöka förklara hur du känner dig, men en enda person kan inte göra så mycket mot dryg 11 000 människor, eller?

I staden Celaya ställde sig en 12-årig pojke mitt på gatan för att stoppa alla som tycker att det är fel att två personer av samma kön ska kunna gifta sig. Just då bilden togs och när fotografen och journalisten frågade varför han gjorde det, svarade pojken att han hade en morbror som var homosexuell och att han inte ville att folk skulle hata honom, uppger tidningen Regeneracion.

Vad betyder en sådan händelse? Kanske är det ett exempel på vikten av representation, även inom familjen eller släkten. Att en person får vara öppet homosexuell bland sina vänner och släktingar, hjälper samhället att förstå och acceptera homosexualitet. I många fall motverkar det stereotyper och stigma och hjälper till att starta en dialog om vad det betyder att vara homosexuell och hur det nuvarande samhället hindrar homosexuella att kunna leva öppet på ett naturligt sätt, ett som inte kräver en förklaring varje gång en person byter jobb, flyttar eller träffar en ny kompis.

Att synas är att finnas, och nu pratar vi inte om marknadsföring men principen stämmer ändå. En ung pojke i Mexiko älskar sin morbror som är gay och vill därför kämpa mot ett samhälle som hatar homosexuella. Någon tar en bild på pojken och många ser bilden och påverkas och inspireras av hans mod och envishet för rättvisa. Så enkelt är det ibland, det handlar bara om att våga vara den du är och att känna det du känner.

Det är först när vi vågar låta våra känslor synas som de verkligen får finnas.

LÄMNA ETT SVAR