Asylgruppen Lunds Asylkalender

0

Asylgruppen Lund är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation som bildades 2006. Jag kom i kontakt med organisationen för första gången när jag fick höra om asylkalendern – ett initiativ som startades 2008. Asylkalendern har sedan dess kommit ut varje år och innefattar både en väggkalender och en fickkalender i färg. I kalendern blandas illustrationer, serier, texter och dikter av bland annat Sara Granér och Hanna Granlund. Detta varvas med information om Asylgruppen Lunds verksamhet.

Jag kontaktade Erik Haking, en av representanterna för organisationen, för att fråga vad intäkterna från kalendern går till. Han förklarade att dessa oavkortat går till Asylgruppens arbete. Ett arbete som innefattar att bistå flyktingar, med eller utan papper både juridiskt och praktiskt. Syftet med organisationen är även att bedriva aktivism som uppmärksammar flyktingars utsatta position och den brutala politik som förs i Sverige och EU.

Vill du köpa en asylkalender för 2017?

Gilla Asylgruppen Lund på Facebook för att få information och kunna beställa en kalender när det närmar sig. Om du vill ha mer information om verksamheten kan du kontakta Asylgruppen Lund via deras mail asylgruppenlund@gmail.com eller via Facebook-sidan.

LÄMNA ETT SVAR