Vi behöver våra hjältinnor!

0

Vissa av er har kanske sett NAIVEs trailer för deras projekt “Dom jävlarna ska skjutas!”. Då kanske ni också sett kommentarsfältet som är fullt av många olika väldigt starka åsikter. Några av dom är “Äntligen en tv-serie som vågar och som är full av GRL PWR!” medan andra anser att detta är feminist propaganda och bör aldrig vistas på tv.

Den 12 december 2014 kom filmproduktionsbolaget NAIVE ut med en pilot för en trailer som heter “Dom jävlarna ska skjutas!”. I denna trailer så får man se kända svenska skådespelerskor som Stina Ekblad, Hedda Stjernstedt, Siri Hjorton Wagner, Nanna Blondell, Cecilia Callander, Cecilia Forss, Maia Hansson Bergqvist och många fler. I trailern får man se Stina Ekblad spelar en advokat som hittills inte åstadkommit det hon ville göra från och med att hon började på sitt jobb: att skipa rättvisa för kvinnor som våldtagits och sexuellt trakasserats. För att lyckas med detta samlar hon en grupp bestående av sex bad-ass tjejer som nu ska hämnas på de män som har gjort dem illa.

Samtidigt som denna trailer kom ut så startades också en kickstarter där målet var att få ihop 225,000kr. Projektet gick över förväntningar då 1,180 människor bidrog med 266,707kr. Med denna tre minuter långa trailer så har den redan fått en stor fanbase med över 8000 människor som gillar den på Facebook. Trots att så många människor vill se denna tv-serie komma till liv så har ingen tv-kanal vågat ta upp den eftersom att många anser att den är kontroversiell.

Vissa av er har kanske, likt mig, sett trailern om och om igen och bara önskat att den blir till liv. Den 13 november så fick vi äntligen en ny trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ARIJdN5FELc. Denna gången så handlade det om en liten flicka vars idoler var hjältinnorna från den första trailern.

I en värld där kvinnor blir våldtagna i publikhav, där män lätt kommer undan med våldtäkt och där kvinnor förväntas att leva efter ett sorts “rape-schedule” behöver vi en tv-serie som kan skaka om normen. Normen som säger att tjejer ska vara gulliga och killar starka.

Jag kan förstå att många tycker att att det är hemskt med en våldsam tv-serie där folk torteras och mördas men jag tänker att vi kanske tyckt annorlunda om det rörde sig kring killar istället- det hade kanske inte hade mött lika mycket motstånd. Kanske har denna världen blivit så van vid våldtäkt att vi inte längre ser det som något hemskt, att vi inte längre ser det som något som vi ständigt är rädda för?

Avslutningsvis vill jag bara citera serien: Vi behöver en tv-serie där kvinnor äntligen får slå tillbaka.

“Min kropp är inte din egendom. Det är mitt vapen”.

LÄMNA ETT SVAR