Den sensuella motkulturen i Frankrike

0

Den 6 mars 2015 satt en grupp unga feminister runt sitt köksbord och diskuterade hur tabubelagt kvinnans klitoris är och vad man kunde göra för att åtgärda detta. För att åtgärda detta dogma så uppfann de kollektivet “Les Infemmes”. I ett och ett halvt år nu så har de gett ut fanzines som hyllar kvinnans klitoris i alla olika former och lär ut unga om sina kroppar. I deras aktivism har de lyckats skapa en sorts sensuell motkultur.

Den franska fanzinen heter “L’antiséche du Clito” vilket betyder ungefär Lathund för klitoris. Den innehåller flera olika karaktärer så som “Punk clit”, “Dracula Clit”, “Nörd clit” och “Freud clit”. Den tar upp viktiga saker som man kanske inte lär sig i sexualkunskapen såsom vad som händer med klitoris när man får orgasm, av vilken sorts vävnad innehåller klitorisen och normalisering av kvinnlig onani. De lyckas få sexualkunskap till något intressant och roligt.

“Kunskap är makt. För att njuta av din klitoris måste du veta om den” – Les Infemmes.

I många år har man beskrivit kvinnans klitoris som en liten knapp men i Frankrike så har man nu kommit på ett nytt innovativt sätt att lära unga kvinnor om sina kroppar. Den franska forskaren Odile Fillod har tagit fram en anatomisk korrekt klitoris som skolor kan själv printa ut från internet. Detta för att lära unga kvinnor om deras kroppar så att de förstår vad som händer när de blir stimulerade.

“Genom att förstå klitoris nyckelroll kan en kvinna sluta känna skam, eller att hon är onormal om vaginalt samlag inte lyckas ta henne hela vägen fram – vilket enligt anatomiska data är det vanligaste för de flesta kvinnor” säger Fillod till tidningen The Guardian.

Det är väldigt viktigt att vi får kunskap om vår kropp så vi kan lära oss att älska den. Det är många därute som känner sig väldigt självmedvetna och generad över storleken av sin klitoris. Jag tror att vi kan lära oss mycket av den franska klitoris aktivismen, lära oss att älska våra kroppar så som de är.

Du kan läsa “L’antiséche du Clito” här: http://lesinfemmes.blogspot.se/2015/12/lantiseche-du-clito-fanzine-couverture.html

LÄMNA ETT SVAR